Aandeelhouders Morefield stemmen unaniem voor overname Kersten

  • -

Aandeelhouders Morefield stemmen unaniem voor overname Kersten

Category : Persberichten


 Gisteren, donderdag 15 september 2022, heeft de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van het beursgenoteerde Morefield Group NV plaatsgevonden. 

De vergadering, waarin ruim 80 procent van het aandelenkapitaal was vertegenwoordigd, stemde unaniem in met de aankoop door Morefield Group van een groot meerderheidsbelang in hulpmiddelenleverancier Kersten.

Aandeelhouders zijn middels een uitgebreide aandeelhouderscirculaire over de voorgenomen transactie geïnformeerd. Kersten behaalde in 2021 met 550 medewerkers een omzet van 72 miljoen euro. De ebitda-marge bedroeg ruim 10 procent. Kersten heeft de ambitie om het groeipad van de afgelopen jaren door te zetten. De toegang – via Morefield Group – tot risicodragend kapitaal kan de externe groei (door acquisities) ondersteunen en aanwakkeren.

Directie en Raad van Commissarissen zijn verheugd dat deze horde met overtuiging is genomen. Nu de aandeelhoudersvergadering met de voorgenomen overname van Kersten heeft ingestemd, verwacht Morefield de transactie in de komende weken te kunnen afronden. Morefield Group is positief over het nu ontstane toekomstperspectief. Tegen de achtergrond van de vergrijzingstendens en de uitstekende dienstverlening en reputatie in de markt van Kersten, wordt voor de komende jaren een verdere groei van omzet en resultaat voorzien.
Morefield Group N.V.


Persberichten

Vul uw e-mail adres in
om onze persberichten te ontvangen:
Naam:
E-mail adres: